Vučić čestitao Erdoganu i pozvao ga da ponovo posjeti Srbiju

Srna
Foto: Anadolija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora i istakao da je Turska za Srbiju izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih odnosa, već i na međunardodnoj političkoj sceni.

"Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, ali i zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana", naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredijeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju bilateralnih odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom.

Vučić je poželio Erdoganu uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti i da i u ovom mandatu ostane posvećen daljem razvoju Turske i dobrobiti njenih građana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika republike.

"Poverenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu", naveo je Vučić u čestitki, koju je uputio u svoje i u ime građana Srbije.

Vučić je pozvao Erdogana da ponovo posjeti Srbiju kako bi, kako je naveo, nastavili zajednički da grade bolju budućnost za građane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana