Vučić će danas odgovoriti Kurtiju i Đukanoviću; tema – naoružavanje Srbije

GS
Foto: Arhiva/Agencije

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovoriće danas na izjave Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića da su zabrinuti zbog naoružavanja Srbije.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da je Srbija zainteresovana za kupovinu borbenih aviona "Rafala", kao i to da će stići kineski FK-3 protivvazdušni odbrambeni sistemi u našu zemlju, uslijedile su rekacije premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Oni su izjavili kako su zabrinuti zbog naoružavanja Srbije.

Kako je najavljeno, u Predsedništvu Srbije će danas u prijepodnevnim časovima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će odgovoriti na sve kritike i izjave koje dolaze iz regiona, a tiču se naoružavanja Srbije.

Podsjećamo, Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da to što se Srbija naoružava nije bezbjedno po region i da Srbija to radi jer se plaši da će ostati sama, prenosi B92.

"Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvata da više ne može da bude na tri-četiri mjesta istovremeno, pokušava da se ojača jer može da ostane sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za region i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli da ostanu sami", rekao je Kurti.

Takođe, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srbija naoružava iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO-a, te se nada da će to pomoći da se razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i evroatalanske zajednice.

"To je dosljedan potez politike koju Srbija vodi unazad nekoliko godina. Ali verujem da će pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama EU i NATO-a", kazao je Đukanović.

Srbija planira da nabavi francuske borbene avione rafale, rekao je ranije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za Rojters.

Vučić je istakao da Beograd takođe razmatra kupovinu dodatnih aviona kako bi zamijenila letjelice napravljene u bivšoj Jugoslaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana