Vučić: Brutalna laž da će se francuski nuklearni otpad skladištiti u Srbiji

Srna
Vučić: Brutalna laž da će se francuski nuklearni otpad skladištiti u Srbiji

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je brutalna laž informacija da će Francuska u Srbiji odlagati nuklearni otpad i da zbog toga uskoro u Srbiju dolazi francuski predsjednik Emanuel Makron.

"Svakog dana smo izloženi lažima protiv interesa Srbije kako bi se na taj način unosila dodatna pometnja i zabuna i sluđivali ljudi. Nije važno koliko je laž besmislena i sumanuta", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da oni koji se predstavljaju kao ekolozi kažu da za to nemaju dokaze, ali da smatraju da možda najava saradnje sa francuskom Elektroprivredom /EDF/ znači da Francuska mora da smjesti otpad.

"Problem je što namerno ruše svoju zemlju besmislenim lažima. Moja je ideja bila da razgovaramo sa EDF-om koja je Francuskoj uspela da obezbedi mnogo energije zahvaljujući nuklearnoj energiji", naveo je Vučić.

Povodom prijetnji dijela opozicije revolucijom u Srbiji, te poziva na njegovo ubistvo, Vučić je rekao da nikada više neće biti 5. oktobra u Srbiji, te da je Srbija dovoljno sazrela da ne dozvoli ni domaćem ni stranom faktoru da na silu preuzima vlast.

On je najavio da će uskoro kancelariju predsjednika da prebaci na zapad Srbije kako bi direktno razgovarao sa ljudima o litijumu, te dodao da predsjednika Republike za razliku od drugih ne finansira niko spolja.

"Ići ću u narod, ne potcenjujem proteste /protiv litijuma/ koji su, uzgred, sve manji. Menja se i raspoloženje naroda, jer dobar deo ljudi vidi da su lagani i obmanjivani. To će tek značajno da se menja. Ja ću biti najveći zaštitnik od samovolje `Rio Tinta`", rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana