Vučić, Bocan-Harčenko: Politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj zapadnog Balkana

Srna
Vučić, Bocan-Harčenko: Politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj zapadnog Balkana

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na sastanku sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom da su teški dani pred Srbijom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese države, boreći se za kompromis.

Vučić i ruski ambasador razgovarali su o situaciji u regionu i o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Sagovornici su se na sastanku u Beogradu saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj zapadnog Balkana.

Vučić i Bocan-Harčenko razmotrili su napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku mnogo doprinijeti ekonomskom napretku Srbije, kao i kvalitetu života građana.

Na sastanku je bilo riječi i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dvije zemlje.

Vučić je zahvalio za dopremljene nove količine ruskih vakcina "sputnik ve", koje su odmah uključene u proces vakcinacije u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana