Vučić: Biću uz kosovske Srbe šta god da odluče

Srna
Vučić: Biću uz kosovske Srbe šta god da odluče

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je pred sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije u Raškoj da pred njih izlazi čistog obraza i savjesti sa ponudom da uklone barikade nakon što su SAD i EU garantovale ispunjenje svih njihovih uslova.

“Idem pred njih uveren da je danas dobar dan za Srbiju, da smo sačuvali mir i dobili garancije za bezbednost i opstanak Srba. Kakva god odluka našeg naroda bude bila, prihvatiću je, biću uz njih i čuvaćemo srpsko jedinstvo”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

On je dodao da zna da Srbi sa Kosova i Metohije, kako je naveo, sve do konačnog oslobođenja nikada neće biti zadovoljni nijednom odlukom.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ranije je saopštio da je Vučić na današnjem sastanku u Beogradu zamolio predstavnike Srba sa Kosmeta da pozovu narod da se povuče sa barikada.

Petković je naveo da su SAD i EU dali jake garancije da će uhapšeni bivši policajac Dejan Pantić biti prebačen u kućni pritvor, da učesnici protesta i ljudi koji su bili na barikadama neće biti hapšeni i da prištinski specijalci neće upadati na sjever.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana