Vučić: Bezbjednost Srba na Kosmetu da bude prioritet EU

Srna
Vučić: Bezbjednost Srba na Kosmetu da bude prioritet EU

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da očekuje da EU u narednom periodu bezbjednost Srba na Kosovu i Metohiji tretira kao prioritet, kao i da ova tema bude razmatrana na svim sljedećim sastancima u okviru dijaloga, uključujući, prije svega, hitno formiranje zajednice srpskih opština /ZSO/.

Vučić je, na sastanku sa komesarom EU za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson ponovio da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i njeno strateško opredjeljenje, naglasivši iskrenu posvećenost reformskom procesu na evropskom putu, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je zahvalio za podršku i pomoć EU u upravljanju migracijama, kao i za to što su prepoznati i priznati napori Srbije u regulisanju migrantske krize, budući da je Srbija od početka ozbiljno i odgovorno prihvatila svoj dio obaveza i umnogome doprinijela opštoj bezbjednosti EU i njenih građana.

"Srbija nastavlja aktivno da radi i na postupku usklađivanja svoje vizne politike sa EU. Osim primene dodatnih mera, planirano je i uvođenje viznog režima za one države iz kojih je registrovan najveći broj zloupotreba", rekao je Vučić.

Johansonova je poručila da se Srbija pokazala kao blizak, pouzdan i odgovoran partner EU u rješavanju problema migracija, kao i da je za EU veoma značajno da nastavi snažno podržavati evrointegracije Srbije, sa kojom želi još tješnju saradnju u svim oblastima od značaja i obostranog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana