Vučević: Znaćemo da sačuvamo slobodu i mir

Srna
Vučević: Znaćemo da sačuvamo slobodu i mir

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević je, kao izaslanik predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, danas položio vijenac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, kod Beograda, povodom Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Nakon što je uz intoniranje himne Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije položio venac, Vučević je u spomen-knjigu upisao da će Srbija znati da sačuva slobodu i mir, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Besmrtnim herojima, svima vama bez obzira na ideološke razlike i svim palim saveznicima za svetu slobodu našeg naroda, neka je večna slava i hvala. Danas, kada u tuzi dočekujemo Dan pobede, duboko potreseni tragedijom koja nas je nedavno zadesila, inspirisani vašom verom i junaštvom zavetujemo se da ćemo znati da sačuvamo slobodu i mir“, napisao je Vučević.

Danas se obilježava Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, povodom završetka rata i bezuslovne kapitulacije nacističke Njemačke 9. maja 1945. godine, kao i Dan Evrope - sjećanjem na Deklaraciju francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana iz 1950. godine, koja se smatra prvim zvaničnim korakom u nastanku EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana