Vučević: Vojska Srbije biće dodatno osnažena dronovima kamikazama

GS
Foto: Tanjug/AP

ABU DABI- Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da će Vojska Srbije (VS) biti dodatno osnažena dronovima kamikazama koji će Srbija kupiti od jedne firme iz Ujedinjenih arapskih emirata, a što je dogovoreno na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju.

Vučević, koji je bio na najvećem sajmu naoružanja u svijetu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, rekao je za RTS da bi Srbija time dramatično povećala ubojitu moć  vojske.

„Istovremeno, naša namenska industrija razvija bespilotne letelice u Srbiji. Njima bolje navodite svoju artiljeriju, zadajete smrtonosne udarce onima koji žele da vam naude na mestima koje ne očekuju“, kazao je Vučević.

On je dodao da u u Abu Dabiju imali sastanak gdje su dogovorena dodatna izdvajanja za VS i namjensku industriju.

„To je krem naše vojske. Pored snažnog segmenta patriotizma i emocija prema svojoj zemlji, država nudi veoma dobre uslove za rad u njima. Plata je početna 220.000 dinara, a kada na to dodate dežurstva, terenski rad, noćni rad. Mogu da rade na svom obrazovanju. Ja verujem u ovaj projekat i kao ministar odbrane apsolutno sam spreman da ga realizujem“, kazao je ministar.

On je odbacio tvrdnje da sve to mnogo košta i zapitao koliko košta sloboda, mir i otadžbina.

„Da ne bismo plaćali tuđu vojsku, da ne bismo izgubili državu, to je investicija u sve nas“, poručio je Vučević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana