Vučević: Svesrpska deklaracija - osnov političke borbe za opstanak Srba

Agencije
Vučević: Svesrpska deklaracija - osnov političke borbe za opstanak Srba

BEOGRAD - Premijer Srbije Miloš Vučević pozvao je sve poslanike Skupštine Srbije da podrže Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, jer je ona osnov dalje političke borbe za opstanak srpskog naroda na ovom prostoru i tešku borbu za Kosovo i Metohiju.

Reagujući na tvrdnje poslanika opozicionog Zeleno-levog fronta /ZLF/ Radomira Lazovića da je Svesrpska deklaracija "nacionalistički pamflet i fikcija", Vučević je rekao da bi bilo dobro da su problemi i izazovi sa kojima se suočavaju Srbi fikcija, ali to nije slučaj.

- Bilo bi fikcija da nemamo 300 konačnih rješenja za iseljavanje Srba iz Kosovske Mitrovice i da nemamo pokušaje /premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina/ Kurtija da otvori most između Sjeverne i Južne Kosovske Mitrovice - rekao je Vučević.

On je ukazao i na konstantne pokušaje revizije Dejtonskog sporazuma, koja se sprovodi uvijek i isključivo na štetu Republike Srpske, da je ćiriličko pismo progonjeno i zabranjeno i da se lome nadgrobne ploče Srba.

- Deklaracija ne rešava sve probleme, ali donosi političku podlogu i institucionalni prilaz kako da vodimo politiku države i nacionalnu politiku na sve ove okolnosti - naveo je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana