Vučević: Srbija mirna i sigurna dok ima snažnu vojsku

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je, nakon obilaska jedinice iz sastava Treće brigade Kopnene vojske /KoV/ u Kuršumliji, da je Srbija mirna i sigurna dok ima snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta.

On je, poslije prikaza obučenosti i razgovora sa starješinama i vojnicima, istakao da je Vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije, saopšteno je iz Miistarstva odbrane Srbije.

"I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje", naveo je Vučević.

U pratnji Vučevića bio je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a zajedno su izvršili uvid u stanje jedinica koje su raspoređene, moral vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja.

Vučević je istakao da je to bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmijene mišljenja u vezi sa planovima, a u skladu sa naredbama državnog vrha.

Jedinice iz sastava Treće brigade KoV u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji prikazale rad i postupke Vojne policije na kontrolnom punktu, te dijelove obuke pješadijske čete na vozilima "lazar tri" i ojačane mehanizovane čete na borbenim vozilima "BVP-M80" i tenkovima "M-84".

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana