Vučević: Lajčak dolazi u Beograd

Srna
Vučević: Lajčak dolazi u Beograd

BEOGRAD- Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da očekuje dolazak izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka u Beograd i vrlo brzo sastanak u Briselu, te da će se tada čuti konkretnije stvari o postupcima Prištine.

Vučević je naveo da Lajčak, poslije posjete Prištini, dolazi u Beograd, te da će se vidjeti kakve će vijesti donijeti.

"Mislim da nas vrlo brzo čeka i sastanak u Briselu, i da su u pitanju dani kada ćemo čuti mnogo konkretnije stvari, a nadam se da /predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Albin/ Kurti neće nastaviti ovaj svoj neodgovorni niz poteza", rekao je Vučević.

Vučević je rekao da Srbija mora da pojačava svoje diplomatske napore i obavještava sve međunarodne faktore, kao i da je sa svima u dnevnoj komunikaciji.

On je istakao da se pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji nastavlja, ali da je ponosan na srpski narod koji dostojanstveno i mirno pruža otpor teroru koji nad njim sprovodi Kurtijev režim.

"Pokazuje se u Srbiji dostojanstven i civilizovan narod, koji živi na tim prostorima vekovima i koji nikoga ne ugrožava, već samo želi sebe da odbrani na miran i demokratski način, da ne budu proterani sa svojih vekovnih ognjišta", izjavio je Vučević novinarima, nakon što je prisustvovao početku radova na izgradnji prvog mosta na dionici auto-puta Beograd-Novi Sad.

Izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak, nakon sastanka sa pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem prije dva dana, rekao je da je na tom sastanku razgovarano o deblokadi primjene postignutih sporazuma, mostu na Ibru, kao i o datumu sastanka glavnih pregovarača u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana