Vučević: Kurti tragedije u Srbiji koristi da osvoji sjever Kosmeta

Srna
Vučević: Kurti tragedije u Srbiji koristi da osvoji sjever Kosmeta

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti planira da 28. maja fizički preuzme četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije te da tragedije koje su se desile u Srbiji vidi kao momenat koji mu daje određenu prednost.

“Kurti ima plan za 28. maj, a to je da fizički preuzme opštine na severu Kosova i Metohije, poskida sva srpska obeležja i uđe u konfrontaciju sa apsolutnom većinom stanovništva”, rekao je Vučević.

On smatra da mnogi od onih koji su organizovali proteste u Beogradu “zloupotrebljavaju nesreću i briga ih je za Kosmet”.

“To je za njih kao pitanje Madagaskara. To mogu da pomenu ako misle da i tu mogu da dobiju neku korist”, rekao je Vučević.

On kaže da istoričara Milana Protića treba da bude sramota zbog izjave da su junaci sa Košara doprinijeli tragediji koja je zadesila Srbiju.

“Kao ministar odbrane Srbije moram da reagujem na tu skandaloznu izjavu. To su ljudi koji su branili našu državu u agresorskom ratu”, rekao je Vukčević za TV “Pink”.

On je podsjetio da je na Košarama poginulo 108 junaka i da posmrtni ostaci od nekih od njih još nisu nađeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana