Vučević: KFOR najodgovorniji za mir i bezbjednost na Kosovu i Metohiji

Srna
Vučević: KFOR najodgovorniji za mir i bezbjednost na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD- Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prenio je danas u Beogradu komandantu Komande združenih snaga NATO admiralu Stjuartu Manču da Srbija ostaje na poziciji da KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji i da je zato najodgovorniji za održavanje mira i bezbjednosti na teritoriji južne srpske pokrajine.

-Govoreći o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, Vučević je rekao da Srbija ne želi eskalaciju sukoba i da je posvećena mirnom rješavanju svih pitanja putem dijaloga, ukazujući na značaj dosljedne primene Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Vojnotehničkog sporazuma - saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

On je naveo da je partnerstvo sa NATO-om višeslojno i raznovrsno, kao i da je saradnja sa Komandom združenih snaga NATO u Napulju posebno važna.

Manč je naglasio da je Srbija pouzdan partner NATO-u, koji u potpunosti poštuje njenu politiku vojne neutralnosti.

Manč se sastao i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, sa kojim se saglasio da Srbija i NATO dijele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Na sastanku je naglašen značaj angažovanja KFOR-a na Kosovu i Metohiji u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata, koji mu je dodijeljen na osnovu Rezolucije 1244, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana