Vraneš odbio učešće na sajmu u Prištini jer ne priznaje tzv. državu Kosovo

Srna
Vraneš odbio učešće na sajmu u Prištini jer ne priznaje tzv. državu Kosovo

PODGORICA - Predsjednik opštine Pljevalja Dario Vraneš odbio je promociju ovog crnogorskog grada na Međunarodnom sajmu turizma i sporta u Prištini jer ne priznaje takozvanu državu Kosovo, istakavši da postoji srpska Pokrajina Kosovo i Metohija.

Vranešu je prije dva dana upućena pozivnica za učešće na događaju koji će biti organizovan 16. i 17. aprila u Prištini uz, kako su naveli, podršku vlade takozvanog Kosova i mnogih organizacija s ciljem promocije Balkana kao jedinstvene destinacije.

Vranešu je zasmetalo što je organizaciju sajma podržala privremena vlada u Prištini zbog čega je uputio odgovor kojim je odbio učešće.

“Tkz. država Kosovo ne postoji već je srpska Pokrajina Kosovo i Metohija. Dogodine u Prizrenu. Predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš”, navedeno je u odgovoru koji je objavljen na društvenim mrežama.

Vraneš je medijima potvrdio autentičnost mejla koji je uputio organizatorima ovogodišnjeg sajma.

“Sve je tačno, to sam napisao. Jedino mi se potkrala slovna greška zbog brzine kucanja”, rekao je Vraneš Radio Slobodna Evropa.

Predsjedniku opštine Pljevlja poziv je uputila kompanija “CEO” iz Prištine koja se bavi organizacijom velikih sajmova na Kosovu i Metohiji.

Dario Vraneš je funkcioner Nove Srpske demokratije čiji je lider predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana