Voz udario automobil u Vrčinu, poginulo dvoje tinejdžera

Tanjug
Voz udario automobil u Vrčinu, poginulo dvoje tinejdžera

BEOGRAD - Dvije mlade osobe su poginule, a jedna je povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći, noćas nešto prije ponoći, na pružnom prelazu kod Vrčina kada je voz udario u putničko vozilo, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći Vrčin.

Navode da je oko 23.30 časova, na pružnom prelazu bez rampe u Vrčinu, voz udario u automobil, a petnaestogodišnja djevojčica i osamnaestogodišnji mladić, koji su se nalazili u vozilu, poginuli su na licu mjesta.

Jedna sedamnaestogodišnjakinja prevezena je u Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj.

Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je da se automobil  kretao lokalnom saobraćajnicom iz pravca Vrčina prema Kasapovcu i u trenutku kada je prelazilo prugu, naišao je teretni voz, koji je udario u desnu stranu  vozila.

Nakon što su policija i tužilaštvo izvršili uviđaj, uklonjeno je drumsko vozilo i popravljena željeznička infrastruktura koja je u ovoj nesreći bila oštećena, kaže se u saopštenju.

 Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih u ovoj nesreći.

Preduzeće je ponovo apelovalo na vozače drumskih vozila da, posebno prilikom prelaska preko pruge na putnim prelazima, poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu pažljivi, kako bi se izbjegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana