Vojska Srbije uspješno isprobala ruske rakete „Kornet“

Tanjug
Vojska Srbije uspješno isprobala ruske rakete „Kornet“

PASULjANSKE LIVADE - Ruske protiv-oklopne vođene rakete “Kornet” isprobane su uspješno danas u okviru združene vježbe Vojske Srbije “Manevri 2022” na Pasuljanskim livadama, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je izrazio zadovoljstvo nakon pogotka u metu jedinica vojske tokom vježbe i istakao da su to najbolje rakete za tu namjenu koju je nabavila Srbija.

-Rekao sam da su „Korneti“ najbolji i sada sam se uverio u njihovu moć - rekao je Vučić, tokom vježbe u prisustvu ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića.

Pogodak u metu na velikoj udaljenosti je bio ispraćen aplauzom, a prisutni generali su upoznali Vučića sa mogućnostima „Korneta“ i istakli da ta raketa ima domet od čak osam kilometara.

Oni su prenijeli Vučiću da su vojnici prošli obuku za upotrebu „Korneta“.

Ruski „Kornet“ je jedan od sistema koji izaziva posebnu pažnju domaće i svjetske javnostim, pošto ne postoji tenk, oklopno vozilo ili bunker koji ruski prenosni protivoklopni sistem “Kornet” ne može da uništi.

Tako je navedeno u fabričkim podacima, kao i onim sa ispitivanja na poligonima, što potvrđuju i podaci sa terena.

Na vojnom poligonu Pasuljanske livade, u okviru združene vježbe Vojske Srbije “Manevri 2022”, pripadnici Treće brigade Kopnene vojske i rezervnog sastava, danas uvježbavaju upotrebu različitih oružja i borbenih sredstava i gađanja sa zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana