Vojska i MUP Srbije na najvišem stepenu borbene gotovosti

Srna
Vojska i MUP Srbije na najvišem stepenu borbene gotovosti

BEOGRAD - U Srbiji je večeras podignuta borbena gotovost pripadnika MUP Srbije i Vojske Srbije, prema naređenju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što je Priština digla borbenu gotovost svojih snaga.

”Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije bude od noćas na najvišem stepenu borbene gotovosti”, izjavio je večeras ministar odbrane Miloš Vučević.

On je dodao da je predsjednik Srbije kao vrhovni komandant večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije.

“To nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajući progrom i teror nad Srbima ma gde žive”, istakao je Vučević.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić je saopštio da je, prema naređenju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, podignuta borbena gotovost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Takozvane kosovske bezbjednosne snage su dobile naređenje da njihovi pripadnici budu večeras u kasarnama ili u dometu mobilnih telefona spremni za pokret u nekom trenutku u toku noći.

Vučić je poručio večeras da će, poslije naoružavanja Albanaca i poslije podizanja njihove borbene gotovosti na Kosovu i Metohiji, preduzeti sve mjere da se zaštiti srpski narod i sačuva Srbija.

Kopnena vojska Srbije je danas u toku jutarnjih časova zauzela položaje u mjestu Kazmović u blizini Raške ka prelazu Jarinje.

U tom mestu, raspoređen je veliki broj specijalaca, raketnih bacača kao i pripadnici Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana