Vladika Stefan: Nakon terapije otlonjeni simptomi srčanih tegoba patrijarha Irineja

Srna
Vladika Stefan: Nakon terapije otlonjeni simptomi srčanih tegoba patrijarha Irineja

BEOGRAD - Zdravstveno stanje Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja je dobro, jer su nakon terapije otklonjeni svi simptomi srčanih tegoba, rekao je vladika Stefan, vikarni episkop patrijarha i starješina Hrama Svetog Save.

“Danas sam imao priliku da razgovaram sa našim patrijarhom i da se lično uverima da je njegovo zdravstveno stanje dobro. Po mišljenju lekara, on je na terapiju dobro reagovao, pa su srčani simptomi koji su se pojavili otklonjeni”, rekao je vladika Stefan za “Blic”.

On je rekao da je partijarh Irinej danas bio vedrog duha, dobrog raspoloženja i da se interesovao za redovne crkvene obaveze, ali i za radove u Hramu Svetog Save.

“Na našu radost problemi koji su postojali su prevaziđeni i njegovo lečenje se nastavlja pod budni okom najboljih lekara”, rekao je vgladika Stefan.

On dodaje da će vjernici i javnost biti blagovremeno obavještavani o eventualnim promjenama u zdravstvenom stanju patrijarha srpskog.

“Još jednom crkva i vernici se zahvaljuju timu vrhunskih lekara koji brinu o našem patrijarhu i nadamo se da će on i ovu bitku, kao i mnoge pre, dobiti”, rekao je vladika Stefan.

Iz Srpske pravoslavne crkve ranije je saopšteno da je zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilizovano, nakon što je u ranim jutarnjim časovima imao simptome i znakove pogoršanja hronične srčane slabosti.

Patrijarh Irinej hospitalizovan je 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma zbog infekcije virusom korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana