Vlada Srbije usvojila prijedlog rebalansa budžeta

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas prijedlog rebalansa budžeta koji predviđa ukupne prihode od 1.904 milijarde dinara /oko 16,2 miliona evra/, što je za 60,6 milijardi dinara /51,7 miliona evra/ više nego što je planirano inicijalnim budžetom.

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu za ovu godinu predviđeni fiskalni deficit budžeta Srbije iznosi 227,5 milijardi dinara /oko 1,9 milijardi evra/, što je 2,8 odsto BDP-a, saopšteno je iz Vlade Srbije.

“Rebalansom budžeta biće obezbeđena sredstva za nove kapitalne projekte i investicije i to dodatnih 23 milijarde dinara /oko 200 miliona evra/. Ova izdvajanja su povećana sa 427,2 milijarde dinara /3,6 milijardi evra/ na 452,3 milijarde dinara /3,8 milijardi evra/, što je 5,6 odsto BDP-a”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade objašnjavaju da će na ovaj način biti biti obezbijeđen novac za obilaznicu oko Kragujevca, početak izgradnje neophodne infrastrukture za specijalizovanu izložbu “Ekspo”, tunel u centru Beograda, kao i za izgradnju beogradskog metroa i fruškogorskog koridora.

“Dio sredstava biće namenjen i za dodatne subvencije u poljoprivredi, kao i za lečenje retkih bolesti i lečenje u inostranstvu”, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana