Vlada Srbije hitno razmatra nove mjere protiv koronavirusa

Tanjug
Vlada Srbije hitno razmatra nove mjere protiv koronavirusa

Beograd - Vlada Srbije razmatra danas nove pooštrene mjere, čiji je cilj spriječavanje širenja koronavirusa u Srbiji, saznaje Tanjug.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će biti uvedena privremena zabrana putnicima koji dolaze sa sjevera Italije, iz dijelova Švajcarske, Južne Koreje, Irana i iz određenih pokrajina Kine.

Pored privremene zabrane dolaska ljudi iz određenih zemalja, jedna od mjera mogla bi da bude i da svi naši državljani koji dolaze iz tih zemalja budu u kućnoj izolaciji 14 dana.

U Srbiji su potvrđena još dva slučaja zaraženih virusom korona, tako da su sada zaražene ukupno četiri osobe.
Od posljednjeg izvještaja juče u 18.00 časova do jutros u 8.00, testirani su uzorci pet osoba, od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi koronavirus, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

“Večernje novosti” su objavile da je mladić star 25 godina u nedjelju preminuo u bolnici u Kragujevcu od sezonskog gripa.

Generalni direktor ove bolnice Predrag Sazdanović je potvrdio za medije da je pacijent imao atipične simptome u odnosu na koronavirus i da je riječ o gripu A, odnosno sezonskom gripu.

“Imao je srčanu slabost i slabost pluća. On je 10 dana osećao slabost organizma, mi smo u subotu insistirali da on bude hospitalizovan, na šta je pristao posle podne. Prebačen je na koronarnu jedinicu i, nažalost, preminuo je”, rekao je Sazdanović.

On je dodao da je “pacijent 1995. godište i da je u nekom periodu kao vozač išao po auto-dijelove u Sloveniju”.

Sazdanović naglašava da je Institut Torlak potvrdio da je pacijent imao sezonski grip, Influencu A, kao i da će biti izvršena obdukcija preminulog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana