Vjernici palili svijeće u Sabornoj crkvi, tijelo patrijarha tamo ujutru

Tanjug
Vjernici palili svijeće u Sabornoj crkvi, tijelo patrijarha tamo ujutru

BEOGRAD - U Sabornu crkvu, gdje će sutra ujutru biti izloženo tijelo patrijarha Irineja, danas poslije podne ulazio je veliki broj vjernika koji su palili svijeće i prisustvovali večernjoj službi uoči slave te crkve.

Pored vjernika ispred Saborne crkve i Patrijaršije koja se nalazi prekoputa bio je okupljen i veliki broj novinarskih ekipa, međutim, niko od crkvenih zvanicnika nije želio da daje izjavu za medije.

U telefonskom razgovoru stariješina Saborne crkve protojerej stavrofor Petar Lukić potvrdio je za Tanjug da će tijelo patrijarha biti unijeto u tu crkvu nešto prije početka liturgije u 9.00 časova gdje će biti održan i pomen.

On je rekao da će vjernici i građani moći tom prilikom da se oproste od upokojenog patrijarha, 45. poglavara SPC.

Nakon toga, u toku dana biće prenijeto u Hram Svetog Save na Vračaru, gdje će vernici imati priliku da se oproste od njega, dodao je Lukić.

Patrijarh Irinej biće sahranjen u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u nedjelju, nakon svete liturgije za upokojene, koja će biti služena od 9.00 časova i opela koje će potom biti održano.

Patrijarh Irinej preminuo je rano jutros u Vojnomedicinskoj ustanovi na Karaburmi odakle je njegovo tijelo iznijeto poslije podne u pratnji ljekara i zdravstvenih radnika te ustanove koji su mu u “špaliru” isped glavnog ulaza na taj način odali poštu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana