Visoke Dečane obezbjeđivaće vojnici Sjeverne Makedonije

Srna
Visoke Dečane obezbjeđivaće vojnici Sjeverne Makedonije

PRIŠTINA - Zadaci vojnika Sjeverne Makedonije u sastavu Kfora biće, između ostalog, patroliranje i obezbjeđivanje manastira Visoki Dečani, kao i kampa “Vilađo Italija” u Peći.

Iz Kfora je, nakon ceremonije podizanja zastave Sjeverne Makedonije u štabu Regionalne komande Zapad u Peći, saopšteno da će ostali dio kontingenta raditi kao štabni oficiri u Glavnom štabu ove vojne misije u Prištini.

Ceremoniji je prisustvovao komandant snaga na Kosovu general-major Mikele Risi, koji je poručio raspoređenim vojnicima da će njihov poduhvat pomoći jačanju veza i odnosa između Sjeverne Makedonije i ostalih 26 članica koje trenutno služe u misiji Kfora koju predvodi NATO, prenosi RTS.

Vojni kontingent iz Sjeverne Makedonije čine 44 pripadnika iz kasarne “Kuzman Josifovski-Pitu” iz Tetova, a jedinicu predvodi kapetan Hristijan Dimčevski.

Iz komande Kfora navode da će doprinos pripadnika sjevernomakedonske armije misiji Kfora na Kosovu nastaviti da raste tokom 2021. godine. Plan je da se već u narednoj rotaciji od šest mjeseci broj vojnika poveća na više od 60.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana