Više od 30 migranata otkriveno na Horgošu u raznim kamionima

Srna
Više od 30 migranata otkriveno na Horgošu u raznim kamionima

BEOGRAD - Carinici Srbije su na graničnom prelazu Horgoš, prema Mađarskoj, u saradnji sa policijom za svega nekoliko časova otkrili više od 30 ilegalnih migranata.

Zahvaljujući najsavremenijem mobilnom skeneru, čiji zraci prodiru i kroz najdeblji čelik, carinici sadržaj kamionskih tovara vide kao “na dlanu”.

Carinici su među kutijama smrznutog graška, koji je bjeloruski kamion prevozio iz Srbije ka Rusiji, pronašli trojicu mladića, najvjerovatnije iz Avganistana, a nakon toga su u kamionu srpskog prevoznika koji je prevozio aluminijumske trake ka Njemačkoj otkrili još trojicu migranata.

Skeniranjem kamiona njemačkih registarskih oznaka koji je ka Austriji prevozio dijelove šinskih vozila, otkriveno je šest mlađih muškaraca bez bilo kakvih ličnih dokumenata.

U identičnom tovaru kamiona registarskih oznaka Srbije, čije je krajnje odredište takođe bila Austrija, pronađeno je čak sedam mladića iz neke od bliskoistočnih zemalja, prenijela je Radio-televizija Vojvodine.

Petorica “slijepih putnika” pronađena su i u tovaru spoljnih auto-guma, kojima je bio natovaren kamion čačanskih registarskih oznaka na putu ka Švedskoj.

Trojica migranata skrivala su se u paletama metalne ambalaže koju je kamion novopazarskih registarskih oznaka prevozio iz Turske ka Češkoj.

Četiri migranta skrivala su se u šleperu koji je iz Sjeverne Makedonije krenuo put Njemačke, natovaren četvrtastim cijevima.

Prema podacima kojima raspolaže Uprava carina Srbije, od početka godine u pokušaju ilegalnog prelaska granice osujećeno je već 935 migranata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana