Virus Zapadnog Nila potvrđen u Srbiji: Žena preminula nakon uboda komarca

GS
Virus Zapadnog Nila potvrđen u Srbiji: Žena preminula nakon uboda komarca

BEOGRAD - Prvi slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila u ovoj sezoni potvrđen je u Srbiji. Virus je dijagnostikovan kod osobe iz Beograda krajem prošle nedelje, a priča jedne porodice iz Crvenke potvrđuje koliko ovaj virus može biti opasan.

U svojoj ispovijesti otkrivaju kako je žena vedrog duha i puna snage samo za nekoliko dana od uboda komarca postala "kao biljka", da bi poslije 3 mjeseca borbe sa virusom preminula.

J. B. iz Crvenke živjela je život punim plućima. Bila je voljena baka, majka i supruga koja bi na prvi poziv svojim unucima dotrčala u zagrljaj. Radila je baštenske poslove i ništa joj nije bilo teško, bez obzira na to što je ušla u 7. deceniju. Ipak, 21. septembra prošle godine sve se promijenilo.

Kako navodi njen sin, te večeri pila je kafu sa komšijama u dvorištu, a nakon što su se razišli, odjednom je pala na pod. Porodica je prvo mislila da joj je skočio pritisak, ipak, ono što ih je dočekalo nisu mogli ni da sanjaju u najgoroj noćnoj mori.

- Pili smo kafu u dvorištu, kada smo ispratili komšije i familiju ona je ustala i samo se srušila. Nismo znali šta se dešava. Mislili smo da joj se slošilo ili da joj je pritisak visok. Dozivali smo je ali nije reagovala, iako je bila pri sebi. Odmah smo zvali Hitnu pomoć. Došli su ljekari i doktor joj je rekao da prati njegov prst kako bi provjerio da li će reagovati. Međutim, ona nije ni mogla da gleda u prst, već je djelovala potpuno izbezumljeno i oči su joj lutale. Bilo je jezivo, priča jedan od članova porodice.

Ljekari ovakvak slučaj još nisu vidjeli, odjednom pala u komu

Ljekari su je odmah prebacili u bolnicu u Somboru, ali nakon pregleda porodici je rečeno da je najbolje da se vrati kući. Nažalost, stanje J. B. se pogoršalo tokom noći i sljedećeg dana vraćena je u somborsku bolnicu.

- To veče odveli su je u bolnicu, ali su je i vratili kući uveče jer su mislili da je prolazno, ali i sljedeće jutro je bilo isto. Ona nije mogla da stoji, da se pomjera, a ni da priča. Ponovo su je vratili u bolnicu jer nismo znali šta ćemo i onda su krenule analize. Radili su sve rezultate, vadili krv, urađeno je sve moguće, a ljekari su konstatovali da je u pitanju virus Zapadnog Nila i da ovakvak slučaj još nisu vidjeli, pričaju sin i snaja nesrećne žene.

Svakom posjetom bolnici, prizor je bio zastrašujući. Porodica nije mogla da povjeruje da je žena koja je do prije mjesec dana trčala, obavljala sve kućne poslove, bila energična i vesela, sada pala u komu.

- Bila je kao biljka. U bolnici je provela oko 3 mjeseca. Samo je spavala i nije mogla da se pomjera. Nije pričala, a kamoli šetala, pojašnjava sin J.B, piše Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana