Vesić: Srbija dovoljno snažna da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Član Predsjedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, izjavio je danas da je najvažnija poruka koju je predsjednik Aleksandar Vučić poslao, da su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni, da govore jednim glasom i vjeruju svom rukovodstu, kao i da Albanci nisu uspjeli da ih podijele uprkos raznim pokušajima.

"To znači da ćemo uspeti da zaštitimo naš narod, neće biti nove ''Oluje'', i izbegličkih kolona, dok je Vučić na vlasti, Srbi nigde neće biti proterivani", rekao je Vesić.

On je istakao da će Beograd u narednih 10 dana uraditi sve što može da se dođe do kompromisa, koji podrazumijeva primjenu Briselskog sporazuma, formiranje Zajednica srpskih opština, vraćanje manastirskih imanja i da Albanci konačno počnu da poštuju ono što su potpisali.

"I da na taj način počnemo novu fazu pregovora. Predsednik Vučić nikada neće odbiti pregovore, pregovaraće 100 puta ako treba, iako mu nije lako da priča sa Kurtijem, kao ni sa onima pre njega, umesto da se i jedan sat svađa sa nekim", rekao je Vesić za TV Hepi, navodi se u saopštenju.

Naveo je da je u ovom trenutku najvažnije što je Srbija dovoljno snažna da zaštiti svoj narod, ne samo na Kosovu i Metohiji, već i u drugim zemljama regiona, što je, dodao je, posljedica prije svega ekonomskog napretka u poslednjih 10 godina, uz bolji položaj u međunarodnoj zajednici.

"Sve što se dešavalo u Briselu proteklih dana i sve što ce se dešavati u buducnosti, pokazuje da Srbija ima svoje saveznike u svetu, i to ne samo u zemljama koje ne priznaju nezavisnost KiM, već i u onim koje priznaju tu samoprozvanu nezavisnost", rekao je Vesić.

Sada, kaže, i zemlje koje priznaju nezavisnost, razumiju da je neophodno uvažiti interese Srbije, koji su istorijski, politički, ekonomski i kulturni, dok Albanci, dodaje, vode istu politiku posljednjih 100 godina, a to je da se Srbi isele sa KiM, što nema veze sa tim ko je na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana