"Verbalni rat" Sergeja Trifunovića i hrvatskog pisca

G.S.
"Verbalni rat" Sergeja Trifunovića i hrvatskog pisca

Glumac Sergej Trifunović i splitski pisac Ante Tomić nastavili su burne rasprave na društvenim mrežama, a uzrok rasprava su nedavni incidenti u Splitu u kojima je

"Ja sam mu bio prijatelj kad je tu došao prije mnogo godina, prvi put sam ga doveo u konobu Hvaranin, sad redovito tamo dolazi. Bio sam uz njega kad mu je neko u Splitu probušio sve četiri gume i napunio rerezervoar zemljom. Zauzeo sam se tad kod jednog svog rođaka, brata od tetke, da mu auto vratimo u vozno stanje. Ja sam mu stvarno bio prijatelj kad je Sergej Trifunović bio žrtva. On danas nije žrtva, danas je Segej Trifunović naprosto budala", rekao je između ostalog Ante Tomić za "Danas" i time izazvao Sergeja Trifunovića da mu odgovori.

Trifunović je na svom Intagram profilu odgovorio Tomiću koristeći i uvredljive riječi.

"Uvek radije budala, nego pi*dica. Ajmo Ante još koju kolumnu, nije 50 eura za bacit. Prva u @slobodnadalmacija.hr (u kojoj smo veliki prijatelji) bila kao prijatna i šaljiva, druga palanački pokušaj duhovitosti pred beogradskom publikom u @danas.rs , ovo je sad patetično skoro i kao ovi komentari: "a mislio sam da si dobar čovek", napisao je Trifunović i dodao:

"Ako napišeš i treću, teško da bi to moglo dostići onu Dežulovićevu kontradiktornu i genijalnu trilogiju o Zidanu, ali bi svi, mnogo jasnije videli što si. Ljudima koji ne pate od viška integriteta (svoj si kod mene izgubio videći kako bez problema uplivavaš u tudji rektum, izostavicu ime osobe)teško je objasniti pojam prijateljstva i što to zapravo znači. Ante, nikada nisam mislio za tebe da si dobar čovek. Vrlo brzo si se, već na tim čitaćim probama pokazao kao pizda. And that is what you always were, I guess. Put your statson on, Willie boy, and keep doin’ a good job", zaključio je Trifunović.

Prethodno je buru izazvala i Tomićeva kolumna "Sve je ovo Sergej zaslužio" za „Velike priče" u kojoj se govori o proterivanju Sergeja iz Evropske unije i još pet zemalja, nakon nedavnih dešavanja u Splitu.

Glumac je tada zamolio Tomića da ga ne naziva prijateljem.

"Zamolio bih velikog publicistu, pisca, kolumnistu, te moralnu vertikalu iz Imotskog, koja me je više puta u ovom jezivom tekstu nazvala prijateljem, da ne naziva prijateljem nekog koga je video svega desetak puta u životu. Poslednji put baš kod Vinka Radovanija u konobi kad me je pitao što smo se mi Srbi digli protiv Turaka, kad su oni došli da nas civilzuju. Potom je krenuo sa minimaliziranjem žrtava u Jasenovcu i tu sam se podigao od stola", napisao je tada Trifunović, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana