Velja Nevolja i njegova grupa na saslušanju pred tužiocem

Tanjug
Velja Nevolja i njegova grupa na saslušanju pred tužiocem

BEOGRAD - Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja (36) i pripadnici njegove grupe privedeni su pod jakim mjerama obezbjeđenja u zgradu Specijalnog suda, gdje će biti saslušani pred tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Na saslušanju će moći da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju kricična djela.

Koliko će trajati saslušanje, teško je procijeniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a trajanje saslušanja zavisi i od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora.

O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Većini njih sutra rano ujutru ističe zadržavanje do 48 časova, pa se očekuje da do tada bude donijeta i odluka o pritvoru.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih u jučerašnjoj akciji, osumnjičeni su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka uhapšeni su i Marko Miljković(29), kao i V.D, A.V, M.B, D.T, N.S, N.L, M.T, V.G, F.I, S.L, B.K, V G, M.B, N.S, N.Đ, Ž.K i N.J

Srpski mediji tvrde da je među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih djela, saopštio je MUP Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana