Vehabiji iz Beograda pritvor do 30 dana zbog podsticanja terorizma

Tanjug
Vehabiji iz Beograda pritvor do 30 dana zbog podsticanja terorizma

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor Igoru Despotoviću osumnjičenom za javno podsticanje na izvršenje terorističkih djela.

Pritvor do 30 dana mu je odredio sudija za prethodni postupak na prijedlog Tužilaštva za organizovani kriminal, saznaje Tanjug.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovešće istragu protiv Despotovića zbog krivičnog djela javno podsticanje na vršenje terorističkih djela.

Mediji su ranije danas prenijeli da je Despotović državljanin Srbije, koji je promijenio vjeru i pridružio se vehabijskom pokretu, i koji je bio u kontaktu sa Islamskom državom.

On je uhapšen u zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv terorizma, MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, dodaju mediji.

Ovo nije privi put da je Despotović uhapšen, pošto je još 2017. godine uhapšen u Beogradu kada se, kako se sumnja, pripremao da kamionom pregazi ljude u centru grada, prenijeli su, takođe, srpski mediji.

Kod njega su tada nađeni planovi za napad, po ugledu na napad kamionom u Barseloni, kada je u avgustu 2017. godine ubijeno 13 osoba, a više desetina povređeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana