Večeras iz Tel Aviva za Beograd kreće još jedan avion sa srpskim državljanima

SRNA
Večeras iz Tel Aviva za Beograd kreće još jedan avion sa srpskim državljanima

BEOGRAD - U Beograd je letom iz Tel Aviva stigla grupa srpskih hodočasnika, a večeras će još jedan repatrijacioni let realizovati "Er Srbija" u saradnji sa Vladom Srbije.

Avion "Er Srbije" sa srpskim hodočasnicima sletio je oko 10.00 časova na Aerodrom "Nikola Tesla", nakon što je jutros poletio iz Izraela koji je od juče u ratu sa Hamasom.

Hodočasnici iz Srbije, koji su letom iz Tel Aviva stigli u Beograd, rekli su novinarima da su boravili u Jerusalimu, da su prošli ozbiljnu kontrolu kako bi stigli do aerodroma, da su bile eksplozije u gradu i da su bili u strahu, ali da su srećni jer su stigli kući.

Hodočasnici su rekli i da su samo američki i srpski avion jutros poletjeli sa aerodroma u Tel Avivu, dok su drugi ostali da prikupljaju putnike, prenosi RTS.

Iz nacionalne avio-kompanije "Er Srbija" saopšteno je da se večerašnji let organizuje za sve državljane Srbije koji su inicijalno imali karte za letove drugih kompanija koje su ih u međuvremenu otkazale.

Prema informacijama nadležnih službi, planirano je da avion srpske nacionalne avio-kompanije iz Tel Aviva poleti večeras u 22.40 po lokalnom vremenu.

Za spiskove putnika za repatrijacioni let nadležno je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Za sve upite, molimo da se obratite diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u Izraelu ili Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. `Er Srbija` će u narednim danima nastaviti redovne letove između Beograda i Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja", ističe se u saopštenju.

Još jedna grupa srpskih hodočasnika, koji su sa Njegovim preosveštenstvom episkopom niškim Arsenijem, i dalje se nalazi na aerodromu i čeka povratak u Srbiju.

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je ranije danas da su za nekoliko desetina hodočasnika koji su ostali tamo predviđena još dva leta - sutra i u utorak.

U Izraelu je vanredno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obje strane ima na stotine mrtvih i hiljade ranjenih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana