Vatra na Mokroj Gori lokalizovana sa tri strane

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Požar na Mokroj Gori, gdje gori 100 hektara šume i niskog rastinja na nepristupačnom terenu, lokalizovan je sa tri strane, a stanovništvo nije ugroženo, javio je RTS.

Vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru koja je zahvatila četinarske šume i nisko rastinje na Šarganu u ataru Mokre Gore ka Zlatibiru, suprotno od Mećavnika, na izuzetno nepristupačnom terenu.

Tokom čitave noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva, a gašenje otežavaju visoka temperatura i jak vjetar.

Načelnik Odjeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić je rekao da su tokom noći pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta da bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu požaru.

Tokom noći su pristizale dodatne snage Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, postavljen je bazen za akumulaciju vode, helikopter je izvršio izviđanje, treba da se pristupi gašenju iz vazduha.

Prema njegovim riječima, pravi se strategija za dalje postupanje da se požar što prije stavi pod kontrolu.

Otežavajuća okolnost su visoka temperatura i jak vjetar, a Cicvarić je istakao da je teren nepristupačan - litice koje nisu blizu naselja, te da nema povrijeđenih pripadnika u akciji gašenja požara niti mještana.

Većina vatrogasaca je preraspoređena sa Murtenice, gdje je požar buktio nekoliko dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana