Vasić: Tužilaštvo u Prištini podiglo novu, neizmjenjenu optužnicu

Srna
Vasić: Tužilaštvo u Prištini podiglo novu, neizmjenjenu optužnicu

PRIŠTINA - Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo je podiglo optužnicu protiv šest osoba osumnjičenih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, za koju branilac jednog od osumnjičenih advokat Dejan Vasić tvrdi da je reaktiviranje prethodne optužnice, bez ikakve izmjene i dopune.

Optužnica je ponovo podignuta protiv Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Radeta Basare, Silvane Arsović, Dragiše Markovića i Žarka Jovanovića.

Vijeće Apelacionog suda u Prištini odlučilo je u septembru da predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, nakon što su branioci uložili žalbu na rješenje kojim se odbija zahtjev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Branioci su tada rekli da prethodna optužnica nije sadržala osnovne elemente koji ukazuju na vrijeme i način izvršenja krivičnog djela, objekat izvršenja kao i pravnu kvalifikaciju krivičnog djela, odnosno da li je djelo počinila organizovana kriminalna grupa ili je to učinjeno u saizvršilaštvu.

Vasić je, nakon preuzimanja nove optužnice, rekao da je Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo podnijelo istu optužnicu, sa istim obrazloženjem, protiv istih ljudi, za apsolutno ista krivična djela.

“Na taj način pogazili su sve zakonske principe, zakonske rokove i sve navode koje je dao Apelacioni sud”, rekao je Vasić za RTS.

Vasić očekuje da će pretpretresni sudija ponovo da stane na kraj ovakvom, nezakonitom ponašanju specijalnog tužioca i da će optužnicu odbaciti kao neblagovremenu i neosnovanu.

On navodi da ne postoji nikakva sumnja da su ovo krivično djelo počinili ljudi koji su optuženi, ocijenivši da je poenta tužilaštva podizanjem iste optužnice isključivo političke prirode.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana