Vanredna situacija u Sjenici

Srna
Vanredna situacija u Sjenici

BEOGRAD - Snijeg koji danas pada u Srbiji izazvao je brojne probleme u pojedinim lokalnim zajednicama, a najteže stanje je u opštini Sjenica, gdje je proglašena vanredna situacija usljed obilnih snježnih padavina.

Senko Ibrović iz firme "Novi Pazar put" rekao je da snijeg u Sjenici pada gotovo 24 časa, da su ekipe od 2.00 časa na terenu i da za sada nije napravio veće probleme na putevima prvog reda.

Od Sjenice ka Novom Pazaru i Ivanjici trenutno ima oko pet centimetara snijega na kolovozu i svi pravci su prohodni.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije, izvukli su tri osobe iz zavejanog automobila u mestu Brnjica, opština Sjenica.

Bez struje je oko 500 domaćinstava u kraljevačkom kraju.

Dečije odmaralište na Goču obezbijedilo je napajanje agregatom, a problemi sa strujom su i u studeničkom kraju.

Snijeg koji danas ne prestaje da pada, izazvao je pravi metež na magistralnom putu od Nove Varoši do Zlatibora, sa desetinama kamiona koji stoje na putu.

Snijeg i vjetar oborili su drvo na saobraćajnicu između Nove Varoši i Kokinog broda, pa je zaustavljen saobraćaj na toj dionici.

Desetak kilometara dalje, na putu od Negbine prema Borovoj Glavi stoji poprečeno desetak kamiona, a pretpostavlja se da su snijeg na kolovozu, ali i neadekvatne zimske gume, razlog zastoja.

Na prostoru Nove Varoši sneg pada duže od 12.00 časova, a pojedina planinska sela od jutros su bez struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana