Vanredna situacija u Novom Pazaru, Priboju i Sjenici

Srna
Vanredna situacija u Novom Pazaru, Priboju i Sjenici

BEOGRAD - U Srbiji je zbog poplava vanredna situacija proglašena i u Novom Pazaru, nakon što je ranije proglašena u Priboju i Sjenici.

Novopazarski Štab za vanredne situacije apelovao je na građane da izbjegavaju kretanje i zadržavanje u blizini rijeka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova, dok učenici srednjih škola koji žive u ugroženim područjima ne moraju doći na popodnevnu nastavu.

Dvije osobe koje su upale u novopazarsku rijeku Trnavicu se vode kao nestale i za njima se i dalje traga, dok je osoba koja je pokušala njihovo spasavanje, nakon intervencije spasilaca, zbrinuta i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

Na Limu, u Prijepolju, podignut je još jedan nasip da zaštiti Brodarevo, izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i rijeke u Čačku i Tutinu, javio je RTS.

Rijeka Drina, koja stalno nadolazi, izazvala je poplave u toku kroz Azbukovicu, a pod vodom su mnoge kuće i vikendice, kao i čitavo Etno-selo “Bok”.

Očekuje se da će Drina i dalje da nadolazi i da će, za kratko vrijeme, njen nivo biti takav da će i u priobalju izliv biti povećan za 30 centimetara.

Takođe, izlio se i Ibar u Kosovskoj Mitrovici, a više od 50 kuća u opštini Zvečan je poplavljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana