Vanredna situacija u Loznici i Šapcu

Srna
Foto: Insajder.tv

BEOGRAD - U Loznici i dijelovima Šapca proglašena je vanredna situacija zbog poplave izazvane obilnim padavinama i nabujalim vodotokovima.

Štab za vanredne situacije Šapca donio je danas odluku o proglašenju vanredne situacije u pojedinim dijelovima na području grada zbog opasnosti od obilnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 24 osobe u mjestu Gornja Vranjska kod Šapca, među kojima devetoro đece, kao i dvije osobe u Šabačkoj Kamenici, a povrijeđenih nije bilo.

Vanredna situacija proglašena je u šabačkim mjesnim zajednicama: Petkovici, Desiću, Grušiću, Varni, Jevremovcu, Gornjoj Vranjskoj, Krivaji, Bukoru, Rumskoj, Volujcu, Nakučanima, Dvorištu, Pocerskom Metkoviću, Bojiću, Zablaću, Metliću, Beloj Reci i Sinoševiću.

Štab za vanredne situacije grada Loznice donio je odluku o vanrednoj situaciji zbog stanja na terenu, jer su poplavljena domaćinstva, kao i zbog moguće opasnosti od izlivanja vodotokova.

“Desilo se da smo imali oko 70 litara padavina po metru kvadratnom i kad imate toliku količinu vode teško je to odbraniti. Sada više nemamo nijedan putni pravac koji nije prohodan”, rekao je za RTS pomoćnik gradonačelnika Loznice LJubinko Đokić.

Vanredna situacija je na snazi i u dijelovima opština Užice, Požega, Beočin, Vrnjačka Banja i Boljevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana