Vang: Peking protiv jednostranih postupaka na Kosmetu

Srna
Foto: Ilustracija

PEKING - Kina vjeruje da nijedan jednostran postupak ne pogoduje pronalaženju rješenja za pitanje Kosova i Metohije, kao ni regionalnom miru i stabilnosti, te da treba poštovati suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

On je na konferenciji za novinare u Pekingu odgovorio na zahtjev novinara lista “Čajna dejli” da prokomentariše odluku privremenih institucija u Prištini da zabrane upotrebu srpskog dinara na Kosovu i Metohiji i uvedu evro kao jedinu valutu.

Vang je istakao da Peking podržava relevantne strane koje žele da rade jedna sa drugom, u okviru relevantne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, na postizanju obostrano prihvatljivog političkog rješenja kroz dijalog, objavio je Generalni konzulat Kine u Njujorku.

“U tom procesu, u potpunosti treba poštovati suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije, a potrebno je i da se garantuju prava na život i razvoj svih etničkih grupa na Kosovu”, naglasio je Vang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana