Vakcinisani u Srbiji mogu u Srbiju bez PCR i antigen testa

G.S.
Vakcinisani u Srbiji mogu u Srbiju bez PCR i antigen testa

BEOGRAD - Lice koje posjeduje potvrdu o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti KOVID-19 koju je izdala javna zdravstvena ustanova Republike Srbije, može ući u Srbiju bez negativnog RT-PCR testa na prisustvo korona virusa ili antigen FIA RAPID testa, navodi se u danas objavljenim izmjenama i dopunama Uredbe o mjerama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.


Kako se navodi u dokumentu objavljenom u Službenom glasniku, način primjene ovog izuzeća određuje se aktom ministra zdravlja.

Kontrolu posjedovanja potvrde o vakcinaciji vrši MUP na osnovu podataka zdravstvene ustanove koja je izvršila vakcinaciju.

Izmjenu Uredbe donijela je danas Vlada Srbije, a stupila je na snagu danom objavljivanja.

Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, licima koja dolaze u Republiku Srbiju iz svih država svijeta, izuzev iz Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju samo ako posjeduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana