Ulice u Istočnoj Ilidži i Nišu nosiće ime doktora Lazića

Srna
Ulice u Istočnoj Ilidži i Nišu nosiće ime doktora Lazića

ISTOČNO SARAJEVO, NIŠ - Opština Istočna Ilidža saopštila je da će jednu ulicu nazvati imenom velikog čovjeka, rodoljuba i doktora Miodraga Lazića, u želji da i naredne generacije znaju i pamte šta je ovaj dobrovoljac uradio za narod ovog kraja.

- Umro je naš doktor Miodrag Lazić. Umro je naš ratni ilidžanski saborac, saborac koji je svoje bitke vodio na najtežem mjestu, u ilidžanskoj bolnici „Žica" - saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.

U saopštenju se navodi da je umro heroj svoga poziva i heroj naroda ovoga kraja koji je liječio ranjene, oplakivao mrtve, tješio ucvijeljene.

- Bio je naš kao što smo mi bili njegovi, bili i ostali. Zbogom, prijatelju svih Ilidžanaca. Pokoj tvojoj velikoj, plemenitoj srpskoj duši - ističe se u saopštenju.

Predsjednik Komisije za nazive dijelova naseljenih mesta i ulica Bojan Marinković najavio je da će i ulica pored Kliničkog centra u Nišu ili trg kod Zavoda za hitnu medicinsku pomoć će dobiti ime po preminulom doktoru Miodragu Laziću.

- Komisija će održati sednicu odmah nakon ukidanja vanrednog stanja i tada ću predložiti da čuveni doktor dobije ulicu, a verujem da će se i ostali članovi komisije složiti sa mnom - rekao Marinković.

"Niške vesti" pišu da Nišlije na društvenim mrežama pozivaju sugrađane da se večeras u 20  časova, osim aplauza, čuje i posljednja želja doktora Lazića – pjesma "Marš na Drinu".

- Poslednja želja ovog velikog i hrabrog čoveka, koji je stalno gledao smrti u oči, bila je da bude ispraćen pesmom „Marš na Drinu“. Večeras u 20 časova pustite svi ovu pesmu na svojim terasama, a nakon aplauza dajmo minut ćutanja - pozivaju Nišlije.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je jutros u Nišu od posljedica virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana