Uklonjeni krst i ikona sa mjesta gdje je ubijen Stefan Nedeljković

RTS
Uklonjeni krst i ikona sa mjesta gdje je ubijen Stefan Nedeljković

ZVEČAN - Sa mjesta na kome je tokom sukoba sa policijom u Banjskoj kod Zvečana lani poginuo Stefan Nedeljković uklonjeni su krst, ikone i metalna kućica za paljenje svijeća.

Porodica je obišla mjesto i ponovo ij ikone i ogradila mjesto ubistva, potvrdio je RTS-u Dragan Nedeljković, Stefanov otac.

Na mjestu pogibije Stefana Nedeljkovića porodica, prijatelji i komšije su u srijeduj 24. septembraj paljenjem svijeća odali poštu ubijenom mladiću, u međuvremenu je neko potpuno očistio to mjesto, potvrdio je Dragan Nedeljković, otac postradalog Stefana.

-Mi smo to mesto obišli sinoć i jutros, odneli ikone, kandilo, ponovo uredili i ogradili. I ako ponovo pokušaju da to sklone mi ćemo opet obeležiti mesto njegovog ubistva. Oni mogu čitavu ulicu da nazovu po njihovom policajcu dok nama ne daju da obeležimo mesto stradanja našeg sina, to su uradili ljudi kojima ništa nije sveto - rekao je Dragan Nedeljković.

Stevan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković poginuli su u oružanom sukobu grupe Srba i kosovske policije, 24. septembra prošle godine koji se vodio u brdima iznad Banjske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana