Uklonjena barikada na Merdaru

GS
Uklonjena barikada na Merdaru

SJEVERNA MITROVICA - Počelo je uklanjanje barikada, a prva je uklonjena barikada na Merdaru iz pravca centralne Srbije, javio je RTS.

Na prolaz ka punktu Merdare iz pravca Kuršumlije čekaju putnici u automobilima i kamionski prevoznici.

Barikada je prethodnih dana bila postavljena na kilometar od punkta.

Policija u Prištini saopštila da je nešto pre deset časova ponovo uspostavljen saobraćaj preko punkta Merdare.

Može se očekivati uklanjanje i ostalih barikada na sjeveru Kosova i Metohije, prenosi Kurir.rs.

Tokom protekle noći nepoznate osobe zapalile su  dva kamiona na barikadi koja se nalazi na mostu na rijeci Ibar, kod mjesta Dudin Krš u opštini Sjeverna Mitrovica.

Barikada na mostu koji spaja grad  Mitrovicu sa magistralnim putem Mitrovica - Leposavić postavljena je prije dva dana, zajedno sa barikadom u samom gradu, u Bošnjačkoj Mahali kod Tehničke škole. Za sada nema zvaničnih informacija o uzrocima požara. Kako javlja reporter Kosovo onlajna, na licu mjesta se nalaze pripadnici Euleksa.

Jče je nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova donesena odluka o uklanjanju barikada.

- Od sutra prije podne će krenuti uklanjanje barikada, to ne može za dva sata da bude gotovo, da li za 24 ili 48 sati, barikade će biti uklonjene, ali nepovjerenje nije uklonjeno. Oni koji misle da mogu da se igraju životima Srba i njihovim opstankom, treba da znaju da, kao što to do sada nismo dozvolili svi zajedno, a posebno vi, to nećemo dozvoliti ni ubuduće - poručio je juče Vučić.

Nepoznate osobe zapalile dva kamiona na barikadi koja se nalazi na mostu na rijeci Ibar, kod mjesta Dudin Krš u opštini Sjeverna Mitrovica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana