Ukinuta presuda za ubistvo, ponavlja se suđenje

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas prvostepenu presudu kojom je Miloš Životić osuđen na kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva Radovana Pajovića 2019. godine u naselju Rakovica.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi branilaca okrivljenog ukinuo prvostepenu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje, objavljeno je na sajtu tog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda u presudi postoji odsustvo razloga o bitnim činjenicama zbog čega njena pravilnost i zakonitost nije mogla biti ispitana. 

Životić je prvostepenom presudom oglašen krivim za krivično djelo ubistvo u sticanju sa krivičnim dijelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Životić 11. jula 2019. godine u naselju Rakovica u stanju smanjene uračunljivosti do stepena bitno, ali ne i bitno, neovlašćeno nosio prepravljeni startni pištolj kojim je lišio života oštećenog Radovana Pajovića.

Oštećeni je tog dana došao do automehaničarske radnje optuženog i njih dvojica su se automobilom koji je bio na popravci uputili u nepoznatom pravcu, i tokom vožnje je došlo do verbalne rasprave između njih.

Životić je optužen da je u jednom trenutku zaustavio automobil kojim je upravljao i tupinom pištolja najmanje sedam puta udario oštećenog u predjelu glave i lica, da bi kada je Pajović pao u njega ispalio sedam hitaca. 

Sumnja se da je Životić tijelo ubijenog prekrio sijenom, čaure bacio u rastinje, a pištolj sakrio u svom dvorištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana