Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo nikšićkog Eskobara

GS
Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo nikšićkog Eskobara

BEOGRAD - Ekspresnom akcijom srpske policije uhapšene su dvije osobe osumnjičene za ubistvo Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, javljaju beogradski mediji.

Policija je još u četvrtak dala opis za počinioce i to da je jedan visok 175, a drugi 180 centimetara.

Radošević, iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 časova dok je pio kafu u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, sa čak sedam  hitaca iz pištolja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, naređena je obdukcija tijela likvidiranog.

Muškarac za koga se sumnja da je ubio Radoševića imao je na sebi garderobu crne boje kao i patike i sitnije je građe.

U Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih pet u tijelo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

Pobjegli su „golfom 4“ koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to vjerovatno samo da posluži za likvidaciju.

I „golf 4“, za koga se sumnja da su koristili osumnjičeni za ubistvo, nalazi se na vještačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Radošević je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. Kako je "Blic" pisao, on je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrijednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana