Uhapšena žena koja je svijećom izazvala požar na terasi

Kurir
Uhapšena žena koja je svijećom izazvala požar na terasi

BEOGRAD - U subotu poslijepodne izbio je požar na terasi u soliteru u Bloku 61 na Novom Beogradu. Na svu sreću, tom prilikom niko nije teže povrijeđen, a istragom je utvrđeno da je R. N. (72) zapalila svijeću povodom Zadušnica na terasi i da je to uzrok požara, te je sada uhapšena.

Osumnjičenoj R. N. na teret se stavlja krivično djelo izazivanja opšte sigurnosti. Požar je, podsjetimo, buknuo oko 15.20 časova u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

– R. N. je u subotu, povodom praznika Zadušnice, navodno zapalila svijeću na terasi. Svijeća je pala i zahvatila nešto na terasi, što je ubrzo buknulo i vatra je počela da se širi. Vatra je zahvatila cijelu terasu, ništa se nije vidjelo... Crni, gusti dim je kuljao odatle. Bilo je jezivo – kaže naš sagovornik i dodaje:

– Tom prilikom oštećeno je nekoliko stanova u višespratnici, a Lj. Č. (61), inače komšinica uhapšene, tom prilikom zadobila je lakše povrede jer je pokušala da spriječi požar.

Vatra je kuljala na sve strane, cijela terasa je bila u plamenu, a pošto se stan uhapšene nalazi na devetom spratu solitera, prema riječima očevidaca, vatra je išla i ka ostalim stanovima na tom spratu, ali i u vis do 11. sprata.

– Vatrogasci su brzo došli na adresu i lokalizovali požar u kome je pričinjena velika materijalna šteta. Osam vozila sa 22 vatrogasca Vatrogasno-spasilačkih jedinica Zemun i Savski venac učestvovalo je u gašenju požara – navodi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana