Uhapšena trojica golobradih mladića koji su pretukli beogradskog Robinzona Marjana S. (74) na smrt

G.S.
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Poslije intenzivne potrage policija je uhapsila dvojicu maloljetnika (16) i tri godine starijeg mladića, osumnjičene da su 20. avgusta, sat iza ponoći, na beogradskoj Adi Ciganliji pretukli Marjana S. (74), koji je od zadobijenih povreda preminuo nekoliko dana kasnije.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i uz krivičnu prijavu, kojom im se na teret stavlja ubistvo, biće privedeni na saslušanje u Tužilaštvo, prenose Novosti.rs.

Trojica tinejdžera su, kako se sumnja, iz za sada neutvrđenog razloga, najprije verbalno, a onda i fizički nasrnuli na Marjana S., udarajući ga pesnicama po glavi i tijelu, da bi ga zatim i šutirali. Nakon što su pretukli nedužnog čovjeka, nasilnici su, prema riječima sagovornika bliskog istrazi, Marjana ostavili da leži u lokvi krvi u jednoj prostoriji napuštenog lokala, u kojem je boravio, da bi zatim sve prevrnuli, vjerovatno tražeći novac.

Kad ništa nisu našli, pobjegli su sa Ade, a teško povrijeđenog Marjana je tek sutradan pronašao slučajni prolaznik. Pozvani su policija i Hitna pomoć, a Marjan je, s obzirom na to da nije odmah utvrđen njegov identitet, kao nepoznata osoba prevezen u bolnicu.

Beogradski Robinzon, kako su ga mnogi u šali zvali, nažalost, podlegao je povredama 23. avgusta.

Prema nezvaničnim informacijama, trojica nasilnika su iste večeri upala u dva ugostiteljska objekta na Adi, jedan su, navodno, demolirali potpuno, dok su iz drugog uzeli pazar. Izuzeti su snimci sa sigurnosnih kamera i na taj način ih je policija identifikovala. Od posjetilaca Ade saznali smo da su bili nasilni i prema jednom starijem čovjeku - Kažu da su napali jednu curu koja je vozila bicikl - kažu

sagovornici Novosti.

- Presreli su je, pa joj je navodno, jedan momak držao volan, drugi korpu pozadi, a treći je gurkao i hteo da joj otme torbicu i telefon. Devojka je dozivala u pomoć, odnekud su se stvorili neki ljudi i ona je pobegla, a trojica momaka koji su je maltretirali, nestali su u šumi. Srećom, brzo su uhapšeni.

Zaposleni koji rade u blizini mjesta gdje se sve dogodilo, još uvijek su u šoku. Kažu da su Marjana znali svi koji su se ovdje kupali.

- Marjan je bio divan i vredan čovek - kaže jedan od stalnih gostiju beogradskog mora.

- Znam da je poreklom iz Istre, zbog toga je i voleo vodu. Bio je građevinski inžinjer, svojevremeno je radio u Rusiji. Kad je otišao u penziju, nije hteo da smeta dvema kćerkama i njihovim porodicama. Tako se, nekako dogodilo, u vreme korone, da je došao na Adu. Nije on, kao što se misli, bio bez krova nad glavom, naprotiv. Ovde je čuvao jedan objekat, zarađivao nešto malo, tu je spavao i živeo. I to, ne samo u sezoni leti, nego i zimi, kad ovdje nije tako sjajno. Ali, nije se žalio.

Možda ih je opomenuo da ne divljaju

Ovo je poprilično zabačeno mjesto na kupalištu. Slabo je i osvetljeno, a gotovo nikako obezbjeđeno - kažu radnici.

- Policija retko dolazi i patrolira ovde, a nije tajna da se noću okuplja svakakav svet. Ima pijanaca, narkomana, ali i tinejdžera, koji izgleda vole da ne budu na svetlu, nego skriveni od ne znam koga ili čega. Neki dolaze da noću voze pedaline, skaču sa „bandžija“ u vodu, glupiraju se. Možda ih je Marjan video, upozorio da ne smeju to da rade, pa su se razbesneli. Ipak, ne razumem da su mogli zverski da ga pretuku, sigurno ne zbog para jer ih nije imao, osim da bi se iživljavali nad starijim čovekom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana