Hapšenja u Srbiji zbog širenja lažnih vijesti i izazivanja panike i nepoštivanja samoizolacije

Srna
Hapšenja u Srbiji zbog širenja lažnih vijesti i izazivanja panike i nepoštivanja samoizolacije

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su P.D. iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da je on, putem jedne vajber grupe, širio lažne informacije da pumpe neće prodavati gorivo fizičkim licima, kao i da će od sutra biti dozvoljen izlazak samo do prodavnice, prenosi RTS.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Uhapšena šesta osoba zbog nepoštovanja samoizolacije

Večeras je određene pritvor jednoj osobi iz Zrenjanina zbog kršenja obavezne samoizolacije i ona će biti sprovedena u pritvor u Vršcu, a riječ je o šestom takvom slučaju, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Prethodno je saopšteno da je pritvor određen za pet osoba, od koji su četiri iz Zaječara a jedna iz Šapca.

Osobe iz Zaječara upućeni su u poseban smještaj namijenjen tim licima u Pirotu, dok je ona iz Šapca upućena u poseban objekat u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Vršcu.

Inače, osobe iz Zaječara koje su prekršile mjeru obavezne samoizolacije nalazile su se u kafiću u tom gradu u trenutku kada su locirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana