Uhapšen sudija: Rekao da šalje novac na vještačenje, pa uzeo 35.000 evra

GS
Uhapšen sudija: Rekao da šalje novac na vještačenje, pa uzeo 35.000 evra

NIŠ - Sudija Višeg suda u Nišu I.B. uhapšen je danas zbog postojanja osnova sumnje da je od 1. januara 2014. do 1. novembra 2019. godine, u vrijeme dok je vršio funkciju predsjednika Višeg suda u Zaječaru, zloupotrebio službeni položaj, te prisvojio više od 35.000 evra.

I. B. je lišen slobode po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u zajedničkoj akciji pripadniika SBPOK i BiA.

Riječ je o 12 krivičnih predmeta gdje je zahtijevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga vještačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet. Međutim, preuzeti novac nije uputio na vještačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

VSS je u odnosu na ovog sudiju donio odluku o ukidanju imuniteta.

- Osumnjičenom I.B. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega će uz krivičnu projavu biti spriveden javnom tužiocu za organizivani kriminal - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana