Uhapšen predsjednik suda zbog primanja mita od 4.000 evra: Zaposlena u sudu mu dala novac da joj „riješi“ parnicu

G.S.
Foto: Nova.rs

LEBAN - PredsJednik suda u Lebanu S. C. uhapšen je zbog primanja mita, a zaposlena u istom sudu D. M. zbog davanja mita, saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

- Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita i D.M. iz Leskovca, zaposledna u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita - saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni su lišeni slobode, kako se navodi, jer postoje osvnovi sumnje da je S.C primio unaprijed obećanu imovisnku korist u novcu kako bi u okviru svog službenog ovlašćenja, u vezi parničnog postupka za naknadu štete koji je pred Osnovnim sudom u Lebanu D.M. pokrenula podnošenjem tužbe protiv Osnovnog suda u Lebanu, postupao u ličnom interesu i interesu D.M i ishodovao pravnosnažnu presudu u korist D.M po kom osnovu je nakon pravnosnažosti i izvršnosti presude od D.M. primio novac u iznosu od 4.000 evra.

- Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni i saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal - dodaje se u saopštenju,prenosi Kurir.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana