Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Zorana iz Rume: Sve priznao u policiji

G.S.
Foto: Privatna arhiva

RUMA - Samo dva dana nakon pronalska beživotnog tijela šezdesetosmogodišnjeg muškarca Zorana O. u Rumi, policijski službenici UKP, Službe za suzbijanje kriminala i PU u Sremskoj Mitrovici identifikovali su i uhapsili V. S. (50) koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela.

Kako se nezvanično saznaje, osumnjičeni je priznao da je ubio šezdesetosmogodišnjaka, a policija, u saradnji sa VJT u Sremskoj Mitrovici, nastavlja intenzivan dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog ubistva.

Zoran je inače u Rumi poznat kao vlasnik lokalnog kafića.

Iz izvora bliskog istrazi, Zoran je imao višestruke povrede nanjete veoma nasilnim putem, ali navodno nije imao niti prostrelene niti ubodne rane.

Međutim tijelo je unakaženo i puno modrica i podlica, a uviđaj je prema riječima izvora Telegrafa pokazao da se Zoran aktivno branio od napadača. Sa druge strane njegovi prijatelji su šokirani da je Zorana neko lako mogao da savlada, jer iako je duboko zagazio u sedmu deceniju života, bio je fizički spreman i jak, a jedan njegov prijatelj kaže da su oni koji su ga poznavali imali prema njemu i neku vrstu strahopoštovanja.

- Dugo je bio i ugostiteljstvu i u poslu oko doberman, bio je šmeker i ženskaroš, znali smo često da se šalim da će mu žene doći glave. E moj Zoki ne mogu da verujem da ga nema - rekao je za naš portal Zoranov prijatelj iz Novog Sada.

Iako je u krugu prijatelja važio za poštenog, kažu da je bio preke naravi i da je voleo da se posvađa, ali da se nikada nikome nije zamerio u toj mjeri da ga neko ubije na ovako gnusan način. Komšije kažu da ga pamte kao čovek dobrog raspoloženja i komunikativnog tipa, koji je bio gradska faca.

- Taj njegov kafić je bio posećen dok je radio. Zoran je voleo žene i dobar provod, međutim kafić je zatvorio pre par godina i od tada ga je povremeno izdavao za proslave. Kafić se nalazi na svega 50 metara od njegove kuće u istoj ulici. Po varoši kruži i priča da je kafić nedavno i prodao pa da i to može biti motiv ovog ubistva, ali za sada sve ostaje na špekulacijama i nagađanju.

Iz PU Sremska Mitrovica ne mogu da nam kažu više detalja dok se potpuno na završe istraga i obdukcija. Inače, Zoran je širom Srbije bio poznat po odgajivanju i prodaji rasnih dobermana, a često ih je vodio po izložbama u inostranstvu, a važio je za pouzdanog i dobrog odgajivača koji je bio cjenjen i van granica Srbije.

- Ne znam šta će sada biti sa psima, ovo je tuga, toliko ih je voleo i posvetio ima ceo svoj život - dodaje Zoranov prijatelj iz Novog Sada i kaže da je veoma čudno da je ubica imao hrabrosti da uđe pored tri dobermana u dvorište i da izvrši zločin, te da je moguće da su ga psi dobro poznavali.

U kući u kojoj se dogodilo ubistvo trenutno nema nikoga, a sin je jutros na kratko svratio. Vrata kuće su zapečaćena i postavljano je pismeno upozorenje da se radi o mjestu zločina.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana