Uhapšen osumnjičeni za napad na dječaka u Suvom Dolu

GS
Foto: Ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija uhapsila je danas osobu osumnjičenu za jučerašnji napad u Suvom Dolu u kojem je povrijeđen maloljetnik.

Portparol Kosovske policije za region Mitrovica Jug potvrdio je za KoSSev da je u popodnevnim satima identifikovana, a potom i uhapšena osoba koja se tereti za umješanost u izvršenje krivičnog djela nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Riječ je o 22-godišnjem muškarcu albanske nacionalnosti.

On je ispitan, a potom mu je, na osnovu naloga predmetnog tužioca, određeno 48-časovno zadržavanje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je u nedjelju da su dečaka Lazara Milutinovića (15) pretukli stariji Albanci u etnički mešovitom naselju Suvi Do.

Kosovska policija ni u današnjem izvještaju nije navela da je riječ o petnaestogodišnjem Srbinu Lazaru Milutinoviću.

Kosovska policija oglasila se juče o incidentu koji se dogodio u Suvom Dolu, u kojem su četvorica Albanaca pretukla  Milutinovića, ali u izvještaju nema podataka o tome koje je nacionalnosti pretučeni.

Do sada međunarodni predstavnici na Kosovu nisu reagovali.

Pretučeni dječak Lazar Milutinović ispričao je da su ga četvorica Albanaca udarala gdje su stigla i da je imao jake bolove i mučninu, ali da ga je od težih povreda spasilo to što je počeo da doziva pomoć.

Lazar je rekao da nikada ranije nije imao problema, niti se ikada zamjerao sa bilo kim i da mu je zato još teže jer osjeća strah za svoju bezbjednost.

"Nije mi jasno zbog čega sam pretučen. Da li im smeta što sam Srbin ili nešto drugo, stvarno mi nije jasno", naveo je Milutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana