Uhapšen muškarac zbog pokušaja ubistva roditelja sjekirom

GS
Foto: Uhapšen zbog pokušaja ubistva roditelja/Ilustracija

PARAĆIN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Paraćinu uhapsili su Predraga M. (44) iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Kako se sumnja, on je jutros u porodičnoj kući, sjekirom napao oca (70) i majku (68).

Oboje su teško povrijeđeni i život im je ugrožen.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

- On je oca M. D. (70) više puta udario u glavu i on je u kritičnom stanju i životnoj opasnosti. Majka M. D. (68) je stabilnog stanja. Oboje se nalaze u paraćinskoj bolnici - kažu iz tužilaštva.

Mještani Svojnova navode da se Predrag godinama liječi, a da je bolest kulminirala nakon što mu je umrlo malo dijete prije više godina. Sa njim u domaćinstvu živi, pored roditelja koje je napao, i odrasli sin, koji je ostao u njegovoj kući nakon razvoda.

- Već nekoliko meseci pričao je po selu da će da pobije roditelje, ali niko to nije uzimao za ozbiljno. Uzimao je terapiju zbog te psihičke bolesti koju je imao i bio disciplinovan, nije uopšte pio alkohol. Posle smrti deteta nije mogao nikako da se oporavi iako se lečio, a i radio je u jednoj strugari na ulazu u selu. Pominjao je i neke probleme oko imovine, navodno se zbog toga često svađao sa roditeljima – kaže jedan od komšija.

Prema priči stanovnika ovog podjuhorskog sela, ova porodica nekada je držala kafanu koja je bila veoma čuvena.

- Mnogi su se tu okupljali, bilo je svačega, ali su kafanu kasnije zatvorili. Nisu imali materijalnih problema, bili su situirani, a čak je i otac, koga je P. M. napao sekirom, radio sa drvima.

Koji su tačni motivi ovog zločina utvrdiće istraga, a novi detalji biće poznati nakon što osumnjičeni bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana