Uhapšen Luka Bojović

B92
Uhapšen Luka Bojović

BEOGRAD - Luka Bojović uhapšen je na teritoriji Španije! Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je hapšenje i dodao da je španska policija sprovela akciju u saradnji sa srpskom Upravom kriminalističke policije.

Podsjetimo, Luka Bojović osumnjičen je za više ubistava. Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović je, inače, bio dio Arkanovih „Tigrova”, a Željko Ražnatović je bio i Bojovićev kršteni kum. Nakon Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000, koje je izvršio Dobrosav Gavrić, Bojović je za organizaciju te likvidacije optužio Branka Jeftovića Jorgu, Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Istraga protiv Bojovića za ubistvo Jorge, kao i za pokušaj likvidacije Draškovića i Nedovića, počela je 2010. godine.

Bojovića je bivši član zemunskog klana Sretko Kalinić doveo u vezu sa ubistvom Jorge i pokušajem ubistva Draškovića i Nedovića, rekavši da se Bojović svetio za likvidaciju svog krštenog kuma.

Bojoviću se trag izgubio ljeta 2010. godine, poslije hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna potjernica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana